Újabb orosz esett ki a lakása ablakán, most egy bíró halt megA sokadik orosz tisztviselő halt meg gyanús körülmények között a háború kitörése óta. A minta ugyanaz: kiesnek az emberek az ablakon.
Külföld

Újabb orosz esett ki a lakása ablakán, most egy bíró halt meg

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 15:09

A sokadik orosz tisztviselő halt meg gyanús körülmények között a háború kitörése óta. A minta ugyanaz: kiesnek az emberek az ablakon.

Holtan találtak egy oroszországi szövetségi bíróra a háza előtt, miután kiesett a lakása ablakán és 12 emeletet zuhant – írja a Newsweek.

A 42 éves Artem Bartenyev holttestét csütörtök reggel találták meg a lakása előtt Tatárföld fővárosában, Kazanyban. A felesége éppen a kutyájukat sétáltatta, amikor az eset történt.

Bartenyevet Vlagyimir Putyin orosz elnök nevezte ki a posztjára tavaly nyáron, közigazgatási és polgári ügyeket kezelt. Halála napján egy tárgyaláson kellett volna elnökölnie. 

A bíró már a sokadik olyan orosz, aki az elmúlt másfél évben gyanús körülmények között halt meg. Nem egy olyan eset fordult elő, amikor az ablakon zuhant ki az illető. Ilyen volt Marina Jankina is, aki az orosz védelmi minisztérium pénzügyi támogatási osztályát vezette. Ő mielőtt kiesett volna az ablakon, a Kremlt bírálta a magas háborús veszteségek miatt.

Pavel Antov orosz politikus – aki kritizálta Putyin ukrajnai invázióját – szintén az ablakon esett ki, csak ő éppen Indiában volt, amikor ez történt. Ravil Maganovot, a Lukoil elnökét tavaly szeptember 1-én találták holtan. Ő egy moszkvai kórház ablakából esett ki.

Nyitókép: Rendőrök sétálnak Vlagyimir Putyin orosz elnök arcképe előtt Szentpéterváron. Fotó: AP/Dmitri Lovetsky.

#Külföld#artem bartenyev#oroszország#tisztviselő#ablak#kiesés#bíró

Címlapról ajánljuk