Külföld

Észak-Korea kitoloncolja az amerikai katonát, aki nevetve szökött be az országba

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 13:33

Travis King állítólag azt mondta, hogy az amerikai társadalmi egyenlőtlenségek elől futott a zárt diktatúrába.

Észak-Koreában úgy döntöttek, hogy kitoloncolják azt az amerikai katonát, aki júliusban váratlanul átfutott Észak-Koreába, amikor egy turistacsoporttal a két Koreát elválasztó határra látogatott.

A Koreai Központi Hírügynökség arról számolt be, hogy Travis King ügyében véget ért a vizsgálat. A férfi állításuk szerint az észak-koreai hatóságoknak azt mondta, azért hatolt be illegálisan a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) területére, mert rossz érzései voltak az amerikai hadseregben tapasztalt embertelen bánásmód és faji alapú diszkrimináció miatt, és kiábrándult az egyenlőtlen amerikai társadalomból.

A jelentésből nem derül ki, hogy Kinget mikor és hová toloncolják ki. Az NK News szerint valószínű, hogy harmadik országnak adják át, például Kínának vagy Oroszországnak, ahol elkerülheti az Egyesült Államokban rá váró felelősségre vonást.

Korábban itt írtunk arról, hogy milyen sorsra jutottak az Észak-Koreába szökött amerikai katonák. King elődei közül már senki sem él, viszont többen közülük valóságos filmsztárok lettek az elzárt országban.

Nyitókép: Wikimedia Commons / United States Armed Forces

#Külföld#észak-korea#szökés#katona#kitoloncolás

Címlapról ajánljuk