Külföld

Iskolaudvarra tévedt medvét lőttek ki Csíkszeredán

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 15:01

A medve bement az iskolaudvarra, majd megdézsmált egy almafát, végül felmászott egy fa tetejére. A városvezetés szerint nem volt más lehetőség, le kellett lőni.

Pénteken kora reggel, iskolakezdés előtt kaptak figyelmeztetést a csíkszeredaiak, hogy medve van a településen. A Maszol.hu szerint a megtermett medve betévedt a Taploca utcában található középiskolák udvarára is, veszélyeztetve az ott tanuló több száz diákok, illetve tanáraikat.

A medvét a Kájoni János Szakközépiskola udvarán vették észre, ahonnan a közeli Venczel József Szakközépiskolához vezetett az útja. A közeli almafáról eszegetett, majd felmászott egy nyárfára mintegy 25-30 méterre az iskolától. A portál szerint a helyszínre érkező bizottság úgy döntött, hogy a vadat ki kell lőni, amit az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza meg is tett.

Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere a Maszolnak azt mondta, nem volt más választásuk, több száz diák volt az iskolában, a környéken pedig magánházak találhatóak. Arra is kitért, hogy elaltatni sem lehetett, mert nagyon magasan volt, ha leesett volna, akkor is szörnyethal.

A kilőtt, bocs nélküli, nőstény medve a vadásztársasághoz kerül, preparálni fogják, majd átadják a múzeumnak vagy oktatási intézménynek.

Az Egyesült Államokban kékfejű medvét videóztak le, itt megnézheti: 


Nyitókép: Barnamedve (Ursus arctos) a Hargita megyei Szent Anna-tó felé vezető úton, a Kovászna megyei Sepsibükszád közelében 2023. július 22-én. – Fotó: MTI/Kátai Edit.

#Külföld#csíkszereda#medve#iskola#udvar#vadász#kilövés

Címlapról ajánljuk