Külföld

Ájultan, összetörve az utcákon: sokkoló videón a philadelphiai zombidrog-járvány

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 12. 17:52

Végtelenül szomorú képsorok érkeztek az amerikai városból.

Egyre jobban terjed az amerikai nagyvárosokban a „zombidrogként” is ismertté vált kábítószerkoktél, amit először az ország kelti részén található Philadelphia városában kezdett pusztítani.

A xilazin nevű állatorvosi nyugtatóval felütött heroin és fentanil hatására a használók féltudatlan állapotba kerülnek és „zombiként” mászkálnak. Mellékhatásként pedig szó szerint elrohasztja az emberek bőrét, olyan, akár amputációhoz is vezető sebeket hagyva, ami miatt a használók még jobban hasonlítani kezdenek az élőhalottakhoz.

Egy új TikTok-videó brutális képsorokon keresztül mutatta meg a jelenséget:

a függők transzállapotban botorkálnak a szemétkupacokkal teleszórt járdákon Kensingtonban, a drogjárvány epicentrumában.

Egyelőre úgy fest, hogy Philadelphia nem tud megbirkózni a problémával. A drog annyira veszélyes, hogy Dr. Rahul Gupta, a Nemzeti Kábítószer-ellenőrzési Politikai Hivatal igazgatója az év elején „újonnan megjelenő fenyegetésnek” minősítette azt.

A város adatai szerint a 2021-ben Philadelphiában vizsgált drogminták több mint 90%-ában találtak xilazinokat – emlékeztet a NY Post.

Nyitókép: TikTok

#Külföld#philadelphia#zombidrog#tranq#drog#függőség

Címlapról ajánljuk