Külföld

Ítéletidő: magyar turisták felfújható matraccal sodródtak a tengerbe Horvátországban

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 30. 6:35

Egy ember meghalt Horvátországban a viharok következtében. Két magyar turistát is ki kellett menekíteni, miután matracokkal mentek a tengerbe, majd a szél elsodorta őket.

Egy ember meghalt abban az ítéletidőben, ami a horvát tengermelléken pusztított a napokban. Két magyar állampolgárt is ki kellett menteni, akik felfújható matraccal mentek be a tengerbe, és akiket a viharos szél sodort Sveti Martin szigetére – írja a horvát tengerészeti, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési minisztérium alapján Szabad Magyar Szó.

A vajdasági magyar hírportál szerint Lošinjban a viharos szél a Borik strandon elsodort egy embert, akit a Veli Žal strandnál dobott partra a víz. Az osztrák állampolgárságú turistához mentőt hívtak, az életét azonban már nem sikerült megmenteni.

Isztriában, Cres szigetén, Rovinj és Pula közelében légörvényről számoltak be, délután vihar sújtott le Zágrábra és térségére. Karlovacon egy nőt villámütés ért, Sziszeken házakat rongált meg a vihar, Mali Lošinj térségében pedig több vízi jármű is balesetet szenvedett.

Kedden jégesővel érkezett a lehűlés az ország nyugati felére. Országszerte körülbelül 140 esetben kérték a tűzoltók segítségét. Siófoknál megdőlt a napi széllökésrekord 131 km/órával:

 

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

 

#Külföld#horvátország#vihar

Címlapról ajánljuk