Külföld

Putyin részvétet nyilvánított Prigozsin halála miatt

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 19:03

A zsoldosvezért nehéz sorsú embernek, tehetséges üzletembernek nevezte.

Először szólalt meg nyilvánosan Vlagyimir Putyin orosz elnök Jevgenyij Prigozsin halálával kapcsolatban. Mint arról többször beszámoltunk, a zsoldosvezér, aki júniusban az orosz hadvezetés ellen fordult és puccskísérletet hajtott végre, szerdán repülőszerencsétlenségben életét vesztette.

Először is, szeretném kifejezni őszinte részvétem minden áldozat családtagjai felé, ez mindig tragikus

– jelentette ki a CNN tudósítása szerint Putyin, miközben az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” vezetőjével, Gyenyisz Pusilinnel tárgyalt a Kremlben. Az orosz elnök azt mondta, régóta ismerte Prigozsint, akit „tehetséges embernek, tehetséges üzletembernek” tart.

Nehéz sorsú ember volt, és súlyos hibákat vétett az életében, de elérte a szükséges eredményeket önmaga, és amikor felkértem erre, a közös ügy számára is, mint ezekben az utolsó hónapokban

– mondta Vlagyimir Putyin. A „súlyos hibák” alatt az orosz elnök azt is érthette, hogy Prigozsin kilenc évet töltött börtönben sikkasztásért, mielőtt 1990-ben vendéglátós karrierbe kezdett.


Ugyanakkor sokan gondolják úgy, hogy Prigozsin halála megtorlás volt a júniusi puccskísérletért, erre utalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is csütörtökön.

 

#Külföld#vlagyimir putyin#jevgenyij prigozsin#oroszország#részvét

Címlapról ajánljuk