Külföld

Úgy döntöttek, kiszakadnak a civilizációból – egy év után találták meg a holttesteiket a hegyekben

rtl.hurtl.hu

2023. július 27. 15:35

Rebecca Vance elégedetlen volt azzal, amerre a világ tart, és néhány YouTube-videó megtekintése után úgy gondolta, húgával és fiával nekivág a vadonnak. Aztán jött a tél.

Egy tavaly nyári táborozás során a 42 éves Rebecca Vance 41 éves húgával és 14 éves fiával együtt eldöntötte, hogy kivonulnak a civilizációból és a Sziklás-hegységben kezdenek új életet. Hármuk részben mumifikálódott holttestét kedden azonosították, nem sokkal azután, hogy a maradványokat megtalálták egy félreeső táborhelyen Colorado nyugati részén.

Trevala Jara, a két elhunyt nő mostohatestvére a Washington Postnak elmondta, hogy Rebecca és Christina Vance szóltak ugyan családtagjaiknak, hogy nomád életet fognak élni, de azt nem mondták meg, hogy merre lesznek. A Gunnison megyei seriff hivatala szerint a tél folyamán vesztették életüket.

„Rebeccának nem tetszett, amerre a világ tart, ezért azt gondolta, jobb lesz neki, Christine-nek és a fiának, ha magukban lesznek, mindenkitől távol”, mondta Trevala Jara, aki szerint Rebecca Vance úgy gondolta, hogy ezzel megvédi családját a világ történéseitől. „Megpróbáltuk megakadályozni, de nem hallgattak ránk” – tette hozzá.

A halottvizsgáló szerint a három ember halálához egyaránt hozzájárul az alultápláltság és az, hogy ki voltak szolgáltatva a kemény télnek a magas hegyekben.

Trevala Jara szerint Rebecca félelmeit a koronavírus-járvány felerősítette, és azt gondolta, hogy a média egy része kiforgatja a dolgokat és nem mondja el a valóságot. Christine először nem akart csatlakozni hozzájuk, végül mégis úgy döntött, hogy velük tart, mert hármasban nagyobb az esélyük a túlélésre. Jara azt mondta, aggódott értük, mert utoljára gyerekkorukban kempingeztek, Rebeccáék azonban azt mondták, nyugodtan vágnak neki a vadonnak, mert az interneten utánanéztek és YouTube-videókat is megnéztek arról, hogyan kell élni a természetben.

Az egyik holttestet a sátruk előtt találta meg egy túrázó csaknem három hete, a másik kettőt pedig a helyszínre érkező hatóságok a sátorban. A nyomokból úgy tűnik, hogy menedékhelyet próbáltak építeni, de a tél beállta előtt nem készültek el vele.

Nyitókép (illusztráció): Murat Taner / Photodisc / Getty Images

 

#Külföld#eltűnt#meghalt#colorado#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk