Külföld

„A felháborodott szülőknek jó szórakozást a nevelésük eredményéhez a következő 30 évben” – kiálltak a gyerekeket kitiltó étterem tulajdonosai mellett

rtl.hurtl.hu

2023. július 21. 14:55

Más éttermek állítólag úgy próbálják elüldözni a kisgyerekes családokat, hogy nem adnak etetőszéket. Van, aki kifejezetten örül annak, hogy kicsi gyerekek nem mehetnek a Schippenhusba.

A dierhageni Schipperhus étterem tulajdonosai kitiltották éttermükből a 12 éven aluli gyerekkel érkező családokat. A Balti-tengernél lévő étteremben volt olyan eset, amikor egy 3 éves gyerek gyakorlatilag pusztítani kezdett az étteremben. Olyan is előfordult, hogy a falra zsírkrétával firkáltak vagy az ételt a falhoz vágták. A szülők reakcióival sem voltak elégedettek az étterem tulajdonosai: „Vadul sértegetnek minket – mindig, amikor szólunk” – mondta Ricarda Biebl.

Dr. Vida Ágnes gyermekpszichológus szerint bizonyos esetekben teljesen normális, ha egy kisgyerek nem tud viselkedni az étteremben:


A Schipperhus étterem Facebook-oldalán megszaporodtak a kommentek, miután nemzetközi visszhangot keltett a gyerekek kitiltása. 

„Gratulálok ehhez a bátor lépéshez. Végül is minden vállalkozónak joga van ahhoz, hogy saját elképzelései szerint működtesse vállalkozását. Sok sikert kívánok! A felháborodott szülőknek pedig jó szórakozást a nevelésük eredményéhez a következő 30 évben… és elnézést a szülőktől, akik ezt jobban csinálják… Ilyenek is vannak” – írta egy hozzászóló.

Más szélesebb összefüggést vált felfedezni: „Úgy tűnik, hogy a Balti-tengeren a gyerekek nem túl népszerűek, legalábbis az éttermi szakmában. Két évvel ezelőtt, amikor szezonon kívüli nyaralásra vittük az akkor 1 éves kisfiunkat Grömitz környékére, a még nyitva lévő néhány étteremből is azzal kergettek ki minket, hogy szándékosan nem voltak hajlandóak etetőszéket adni, mielőtt még leülhettünk volna” – írta más, aki szerint mindez szégyen. „Én magam is óvónő vagyok, és számomra ez része annak, hogy megtanítsam a gyerekemnek, hogyan kell viselkedni egy étteremben. Persze nem lehet mindent a gyerekekre bízni és kihúzni magunkat a felelősség alól. Emellett kétszer is meggondolom, hogy a gyerekem megfelelő hangulatban van-e, vagy több stresszt okozok vele, mert rossz hangulatban van és tudom, hogy nem bírja sokáig az ilyen látogatást.”

Sajnos úgy tűnik, hogy sok szülő ezt nem veszi észre, de szerintem nem mindenki ilyen. És ha sok pénzt fizetek azért, hogy nyaralni menjek egy régióba, nekem egy-két étteremlátogatás egyszerűen hozzátartozik ehhez. Ez az élmény valóban elveszi az ember kedvét, hogy újra a Balti-tengerre látogasson nyaralni. Milyen kár

– tette hozzá. Vele ellentétben többen arról írtak, hogy ha arra járnak, biztosan betérnek az étterembe, már csak a nyugalom miatt is. 

Petrus Márta hatgyerekes édesanya, a reggeliben arról beszélt, hogy megérti a gyerekek kitiltását az étteremből:


Nyitókép: Getty Images

#Külföld#étterem#család#gyerek#németország

Címlapról ajánljuk