Külföld

Veszteségre panaszkodnak, közben százmilliókat fizetnek az igazgatóknak – nyilvánosan kiakadt a hollywoodi sztár

rtl.hurtl.hu

2023. július 15. 9:49

 Fran Drescher gusztustalannak nevezte a hollywoodi stúdiókat.

Az amerikai színész-szakszervezet vezetője, Fran Drescher gusztustalannak nevezte a hollywoodi stúdiókat, amelyek szerinte, miközben dollár százmilliókat fizetnek az igazgatóiknak, azzal érvelnek, hogy nagy pénzügyi veszteségek érik őket, írja a Guardian.

Dresher szerint a hollywoodi stúdiók a történelem rossz oldalán állnak és szégyellniük kellene magukat.

Mint arról beszámoltunk, a forgatókönyvírók után a hollywoodi színészek is sztrájkolni kezdtek, miután nem tudtak egyezségre jutni a filmstúdiókkal. Több mint hatvan év után először történt meg, hogy egyszerre sztrájkolnak Hollywood írói és színészei, ez a kettős sztrájk pedig gyakorlatilag leállíthatja az amerikai szórakoztatóipart.   

Drescher színészből lett szakszervezeti vezető, szenvedélyes beszéde alább tekinthető meg.

 

A sztrájkba lépett szakszervezetek az Alliance of Motion Picture and Television Producers (Mozifilmes- és Televíziós Producerek Szövetsége – AMPTP) nevű szervezettel állnak szemben, utóbbi olyan stúdiókat és streaming platformokat képvisel, mint az Amazon, az Apple, a Disney, az NBCUniversal, a Netflix, a Paramount, a Sony és a Warner Bros Discovery.

Drescher a beszédében kiemelte, hogy a színészeket semmibe veszi a streamig platformok és a mesterséges intelligencia által drasztikusan megváltoztatott üzleti modell.

Ami most velünk történik, az történik mindenhol máshol is a munka világában, ahol a munkáltatók a Wall Streetet és a kapzsiságot tekintik prioritásnak és megfeledkeznek a gépezet működtető munkavállalókról

– jelentette ki az amerikai színész-szakszervezet vezetője.

Mi vagyunk az áldozatok. Egy kapzsi entitás áldozatai vagyunk. Felháborít, hogyan bánnak velünk azok, akik alkalmaznak minket

– folytatta Drescher. 

Nyitókép: Fran Drescher, a SAG-AFTRA elnöke 2023 július 14-én – Fotó: Jill Connelly/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#sztrájk#hollywood#színészek#fran drescher

Címlapról ajánljuk