Külföld

Gatyában integető Prigozsinról készült fotó bizonyíthatja, hogy a Wagner-vezér már Fehéroroszországban van

rtl.hurtl.hu

2023. július 15. 15:37

Sátorban ébredt Jevgenyij Prigozsin és utána még le is fotózták.

A lázadás óta először jelent meg fotó Jevgenyij Prigozsinról, a Wagner-csoport vezetőjéről. A fotó nem túl előnyösen ábrázolja Vlagyimir Putyin elnök egykori szakácsát: gatyában és pólóban ül egy sátorban egy ágyon. A Twitteren fellelhető információk szerint ébredés után sikerült lőni ezt a fotót Prigozsinról.


A fotót Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója azzal a megjegyzéssel közölte, úgy tűnik, hogy Wagner főnök megérkezett Fehéroroszországba. A kép az orosz zsoldosfórum Telegram-csatornáján jelent meg először. A Nexta szerint is Belaruszban készült, ugyanakkor nem tudni, mennyire hiteles az információjuk.

Jevgenyij Prigozsin a múlt hónapban Oroszországba vezényelte Ukrajnában állomásozó egységeit, hogy büntesse az orosz vezetést, ami szerinte korábban az ő állásaikat támadta. Az egynapos lázadásra viszont nem járt sikerrel, azóta Fehéroroszországban lelt menedéket.

Utána pár nappal Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kreml-ben találkozott Prigozsinnal, aki mellett ott volt 35 Wagner-parancsnok is.

A tárgyalásról a Fókusz Rácz Andrást, a Corvinus Egyetem Globális Tanulmányok mesteroktatóját kérdezte:


Nyitókép: Twitter 

#Külföld#jevgenyij prigozsin#wagner-csoport#fehéroroszország#sátor#gatya#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk