Külföld

Döbbenetes dolgokat találtak Prigozsin kastélyában: saját kórházi szoba, álruhák, parókák, faltörő kalapács tárgyaláshoz

rtl.hurtl.hu

2023. július 6. 7:46

Emellett rengeteg pénzt és fegyvereket is.

A Wagner-lázadás idején az orosz hatóságok átkutatták Jevgenyij Prigozsin magán- és munkahelyi rezidenciáit, az orosz médiában pedig elkezdtek megjelenni azok a fotók és videófelvételek, amelyeket az orosz zsoldosvezér privát kastélyában, valamint a Wagner csoport főhadiszállásán készítettek, írja a Portfolio.

A Wagner-vezér kastélyában egyebek mellett  parókákra, műszakállakra, hamis útlevelekre bukkantak, valamint fényképes bizonyítékok kerültek elő arról, hogy Prigozsin álruhában számos olyan konfliktuszónában megfordult (pl. Líbia, Szudán), ahol a Wagner csoport aktív.

 

De rengeteg fegyver, pénz, kitüntetés, egy szobányi ortodox keresztény szentkép, számos Afrikából és a Közel-Keletről származó ereklye is előkerült, valamint feltárult egy komplett magánegészségügyi lakosztály. 

És találtak egy betontörő kalapácsot is, „fontos tárgyalások esetén alkalmazandó” felirattal.

 

Mint arról korábban beszámoltunk,  Prigozsin életjelet adott magáról Fehéroroszországból: a Wagner-csoport parancsnoka egy héttel a sikertelen felkelést követően jelentkezett hangüzenettel . Ebben többek közt köszönetet mondott azoknak, akik támogatták az akcióban.

 

Nyitókép: Videófelvételről készített kép Jevgenyij Prigozsinról, a Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg alapítójáról Rosztov-na-Donuban 2023. június 24-én – Fotó: Prigozsin sajtószolgálata / AP / MTI

#Külföld#jevgenyij prigozsin#wagner-csoport#razzia#kastély#lázadás

Címlapról ajánljuk