Külföld

Ez az ország meglépte a lehetetlent: kitiltják a mobiltelefonokat a tantermekből

rtl.hurtl.hu

2023. július 5. 14:15

Egyes tanulmányok arra jutottak, hogyha korlátozzák a gyermekek képernyő előtt töltött idejét, akkor javulnak a kognitív képességeik és a koncentrációjuk. 

A holland kormány bejelentette: véglegesen kitiltják az osztálytermekből a mobiltelefonokat, táblagépeket és okosórákat. A tiltást az iskolákkal együttműködve vezetik be, és a jövő év elején lép életbe – írja a BBC.

Tény, lesznek kivételek: az orvosi ellátást igénylő vagy fogyatékkal élő diákok, valamint a digitális készségekre összpontosító órák esetében továbbra is engedélyezett lesz használni az eszközöket. Egyes tanulmányok arra jutottak, hogyha korlátozzák a gyermekek képernyő előtt töltött idejét, akkor javulnak a kognitív képességeik és a koncentrációjuk. 

A holland kormány az intézményekre bízza, hogy a tanárok, szülők és a diákok bevonásával alakítsák ki a pontos szabályokat. 

Az iskolák akár arról is dönthetnek, hogy végleg kitiltják az eszközöket. 

A BBC emlékeztet: Finnország hasonló döntésre szánta el magát a múlt héten, de más országok, köztük Anglia és Franciaország is tettek javaslatot korábban a mobiltelefonok betiltására az iskolákban.

Nyitókép: Pexels.com

#Külföld#hollandia#mobiltelefon#tanterem#iskola#kitiltás

Címlapról ajánljuk