Külföld

A Titant üzemeltető cég alapítója szerint cseles dolog eleget tenni az előírásoknak

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 11:05

Nem biztos, hogy ezzel megnyugtatta a kedélyeket. 

Guillermo Sohnlein, a felrobbant tengeralattjárót üzemeltető OceanGate társalapítója megjegyezte, hogy cseles dolog a tengeralattjárókra vonatkozó előírásoknak eleget tenni, írja az Independent.

Még túl korai bármit is mondani. Az elkövetkező napok, hetek és hónapok az adatgyűjtéssel fognak telni. Biztos vagyok benne, hogy a csapatunk együtt fog működni azzal, aki a vizsgálatokat vezeti. Minden elérhető információt meg fogunk osztani velük. Ezt követően az okokról is többet fogunk tudni mondani

– idézik a társalapítót.

A szabályozásról szólva Sohnlein elmondta:

Vannak előírások, de mint azt gondolhatja, nincs olyan sok tengeralattjáró, ami ilyen mélységekbe merül, így az előírások is ritkásak, és azok közül is számos elavult, egy-egy konkrét esetre íródott.

Ahogyan korábbi cikkünkben bemutattuk: bár a Titant tengeralattjáróként emlegették, valójában inkább csak egy mélységi merülésre kifejlesztett, önálló haladásra alkalmatlan nyomásálló kabinról van szó. Amivel gyakorlatilag bárki merülhetett, akinek volt átszámítva 85 millió forintnyi dollárja. 

A Fókusznak tavaly exkluzív interjút adott Stockton Rush, aki akkor arról beszélt, hogy míg az ő feladatuk, hogy adatokat gyűjtsenek, felvételeket készítsenek, a tengeralattjáróval merülő civilek feladata, hogy – miután betanítják őket – kezeljék a mélyben a berendezéseket.

 

Nyitókép: RTL

#Külföld#titan#titanic#tengeralattjáró#tragédia

Címlapról ajánljuk