Külföld

„Azt hittem, egy fa lebeg a vízen” – megszólalt a polgármester, aki megtalálta a víztározóba fulladt anyát és a kislányát Barton

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 9:26

Vélhetően egyikőjük sem tudott úszni.

A Borsnak megszólalt a felvidéki Bart község polgármestere, aki rátalált arra a nőre és a kislányára, akik belefulladtak a helyi víztározóba. Valószínűleg a kislány fuldokolni kezdett, a nő pedig megpróbálta kimenteni, de vélhetően egyikőjük sem tudott úszni.

Az anya és a lánya június 20-án ment el a helyi víztározóhoz ebédidőben, velük volt a család kutyája is, amely este tért haza egyedül. A család másnap reggel vette észre, hogy valami nincs rendben, ezért értesítették a polgármestert.

Alexander Hubac volt az, aki a nő és a lánya keresésére indult, majd meg is találta őket a víztározóban.

Nem akartam elhinni. Először azt hittem, hogy valami fa lebeg a vízen. Tisztában voltam vele, hogy az anyának és a lányának is szőke haja van, így már gondoltam, hogy ők azok. Aztán, amikor megtaláltam a cipőjüket, már egyértelművé vált számomra.

– mondta a Borsnak a polgármester, aki hozzátette: a kislányon nem volt ruha, valószínűleg pancsolni próbált a vízben, ekkor történhetett a baj, az anyuka meg utána ugrott.  

A holttesteket végül a tűzoltók emelték ki a vízből, nagyjából hét méterre voltak a parttól.

Nyitókép: illusztráció / Pexels

#Külföld#bart#Felvidék#vízbefulladt#anya#lánya#tragédia#gyász

Címlapról ajánljuk