Külföld

Titan tengeralattjáró: az amerikai parti őrség roncsdarabokat talált a keresési területen

rtl.hurtl.hu

2023. június 22. 18:08

Az oxigéntartalék elfogyott, de a keresés folytatódik. 

Roncsdarabokat fedezett fel a Titanic közelében egy távirányítású víz alatti jármű – közölte az amerikai parti őrség. A kamerákkal, szonárral felszerelt jármű a kanadai Horizon Arctic hajóról indulva sikeresen elért a tenger fenekére.

Frissítés: a BBC a tengeralattjáró utasaival baráti kapcsolatban lévő búvárszakértőtől, David Mearns-től úgy tudja, hogy a megtalált roncsdarabok a Titanhoz tartoztak.

Ugyancsak a BBC-nek az elveszett tengeralattjárót üzemeltető OceanGate társalapítója, Guillermo Söhnlein azt mondta: ettől az esettől függetlenül is tudható, hogy olyan mélységben, ahová a Titan lemerült, olyan nagy a nyomás, hogy bármilyen probléma a jármű azonnali összeroskadásával járhatott, és ha ez történt, akkor erre már négy nappal ezelőtt sor került.

A Titan tengeralattjáró vasárnap tűnt el az Atlanti-óceánban, a Titanic roncsának megtekintésére indított expedíciós merülés közben.

Több ország hajói, repülőgépei és víz alatti járművei indultak a térségbe, hogy keressék az eltűnt tengeralattjárót – emlékeztet a SkyNews.

A hajón – amelyet az amerikai OceanGate cég üzemeltet – öt ember tartózkodott: Hamish Harding brit milliárdos, Shahzada Dawood brit üzletember, fia, Suleman Dawood, Stockton Rush, az OceanGate amerikai székhelyű vezérigazgatója és alapítója, valamint Paul-Henri Nargeolet francia búvárpilóta.

#Külföld#titan#tengeralattjáró#titanic#baleset#törmelék

Címlapról ajánljuk