Külföld

Bombával fenyegetett a légiutas-kísérő, hogy elrontsa volt pasija nyaralását

rtl.hurtl.hu

2023. június 17. 15:10

A férfi Miami-ba utazott volna új barátnőjével, a nő erre felhívta a légitársaságot, és azt állította, hogy három bomba van a gépen.

„Mondd meg a kis kapitánynak, hogy három bombát tettünk a Miami-ba induló járatra” – jelentkezett be az Aerolíneas Argentinas légitársaságnál eltorzított hanggal egy légiutas-kísérő, hogy megakadályozza volt pasija nyaralását.

A férfi ezen a járaton utazott volna nyaralni új barátnőjével, ám a bombafenyegetés miatt még felszállás előtt kiürítették a repülőgépet, és átkutatták azt. Az akció következtében a légitársaság nagyjából egymillió dollárt vesztett, írja a Vice.

Hamarosan kiderült a fenyegető kiléte és indítéka is. A 47 éves Daniela Carbone-t kedden állították bíróság elé, miután június elején letartóztatták. Két hetet töltött a reptér fogdájában, és nem volt hajlandó vallomást tenni a hatóságoknak.

Korábban öt évig járt a férfival, aki szintén légiutas-kísérőként dolgozott. Új barátnője utasként repült a járaton, és a pár úgy tervezte, hogy együtt töltenek néhány napot az Egyesült Államokban, mielőtt visszautaznak.

Carbone a saját lánya telefonját használta, hogy eljuttassa fenyegetését a légitársaságnak. Lánya ezután üzenetekben fejezte ki dühét a nővel szemben. „Te vagy az önző. Felforgatnád az életemet emiatt a szarság miatt” – írta lánya a nőnek.

Nyitókép: ARGENTINA AIRPORT SECURITY POLICE

#Külföld#argentína#bomba#fenyegetés#légiutas-kísérő#reptér

Címlapról ajánljuk