Külföld

Nem csatlakozik Magyarország egy startupokkal foglalkozó EU-s csoporthoz, mert a testület számára fontos a sokszínűség és a befogadás

rtl.hurtl.hu

2023. június 15. 18:04

Hazánk az egyetlen EU-s ország, amelynek ezzel problémája van.

Nem csatlakozik Magyarország az EU startupokkal foglalkozó csoportjához, mert annak vállalásai között van a sokszínűség és a befogadó kultúra támogatása. Ezzel hazánk az egyetlen ország, amely visszautasítja, hogy az Európai Startup Nemzetek Szövetségének (ESNA) tagja legyen.

Minden más tagállam vagy csatlakozott már, vagy szándéknyilatkozatot írt alá a csatlakozásról.

A csoport azért alakult 2021-ben, hogy egységesítse és fejlessze a startupokkal kapcsolatos jogalkotást az európai blokkon belül. Erre hoztak létre egy nyolc pontos listát, amely a célkitűzéseket és a legjobb gyakorlatokat tartalmazza.

A hetedik pont arról szól, hogy az országoknak „olyan terveket kell létrehozniuk, amelyek támogatják a sokszínűséget és befogadást a startupokról szóló törvényekben”. Az ESNA menedzsere, Artur Jordão azt nyiatkozta a Politico-nak, hogy a magyar kormány ezzel nem ért egyet, de ha meggondolják magukat, szívesen látják őket. Mivel Magyarországhoz kerül hamarosan az EU soros elnöksége, a kormány távolmaradása gondokat okozhat a csoport számára.

Nyitókép: AP Photo/Vadim Ghirda

#Külföld#eu#startup#testület#csatlakozás#sokszínűség#kormány#befogadás

Címlapról ajánljuk