Külföld

Berobbant egy gép utasterébe a vészcsúszda, telibe találta az utaskísérőt

rtl.hurtl.hu

2023. június 11. 10:29

A gép éppen a felszálláshoz készülődött egy amerikai repülőtéren, amikor az eset történt. 

Kórházba kellett szállítani a Delta amerikai légitársaság egyik légiutas-kísérőjét, miután berobbant az utastérbe a vészhelyzeti csúszda – írta a New York Post. A lapnak a gép utasai elmondták, hogy a csúszda a fején találta el az utaskísérőt.

Az eset az után történt, hogy a New Yorkból Los Angelesbe tartó Boeing 767-300-as típusú gép kényszerleszállást hajtott végre Utah államban. A Salt Lake Cityben landoló gépről leszállították az utasokat, amíg kijavítottak egy műszaki problémát, majd visszaengedték az utasokat a gépre, és a felszálláshoz készülődtek, amikor az eset történt.

A Post cikke szerint a gép még a kapunál volt, amikor a hátsó ajtónál kinyílt a vészhelyzeti csúszda. A felfújható eszköz szemtanúk elmondása szerint berobbant az utastérbe, lerepítve az ajtó egyik paneljét, és úgy találta el az egyik utaskísérőt, mint egy autó légzsákja.

Az utaskísérőt kórházba kellett szállítani, de a Post információi szerint már haza is engedték. Azt nem közölték, hogy milyen sérüléseket szenvedett.

Az utasok ekkor újra leszállították a gépről, és több órával később egy másik géppel tudták csak folytatni útjukat Los Angelesbe. A Delta légitársaság egyik szóvivője a lapnak megerősítette, hogy az eset megtörtént, és elnézést kértek az utasoktól az okozott kellemetlenségek miatt.


Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#repülőgép#baleset#vészcsúszda#delta légitársaság#egyesült államok

Címlapról ajánljuk