Külföld

Videón az iskolai ételben talált patkányfej, amiről a vezetőség váltig állítja, hogy kacsa

rtl.hurtl.hu

2023. június 9. 17:49

A megtaláló inkább nem kóstolta meg.

A kínai Csianghszi tartomány egyik kereskedelmi szakközépiskolájának menzáján különös hozzávalót talált egy diák az ételében: egy patkányfejet. A hír gyorsan körbejárta a kínai közösségi médiát, mert a diák videóra is felvette a rizs között talált extra feltétet – szúrta ki az Oddity Central.

A diák először elindította a felvételt, majd kérdőre vonta a menza dolgozóit, akik válaszul azt felelték, hogy az egy kacsa feje, nem pedig patkányé. Bár a kacsafej a kínai konyha egyik fontos alapanyaga, a diák nem kért ilyesmit az ételébe, valamint a fej kinézetre nem is egy kacsához tartozott.

Ez egy patkány! Egyértelműen látszik, hogy fogai vannak, nem látja?

– kérdezte a konyhán dolgozókat. A felvételt Twitteren is megosztotta egy felhasználó:


A videó elterjedése után az iskola kiadott egy hivatalos nyilatkozatot, amiben megerősítette, hogy nem egy patkány, hanem egy furán kinéző kacsa fejét találta meg a diák az ételében. A következő nap a helyi ételfelügyeleti osztály is alátámasztotta, hogy kacsáról van szó. Az iskola vezetősége arra utasította a diákokat, hogy online ne beszéljenek az esetről, majd a menzát üzemeltető cég is kiadott egy nyilatkozatot, amivel kihirdették, hogy az állati fej nem az általuk szállított étellel érkezett a konyhára, hanem más úton kerülhetett oda. A cég arra is figyelmeztetett mindenkit, hogy az álhírek terjesztésének súlyos következményei lehetnek.

Minden igyekezetük ellenére a „Rat Head Gate”-nek keresztelt incidens egyre több figyelmet kap online, és sokan csalódottságukat fejezték ki amiatt, hogy az iskola és a helyi szervek fenntartják a hazugságukat. 

Megtalálni a patkány fejét nem is a legijesztőbb rész. Ami igazán rémisztő, az az, hogy mindenki egyértelműen látja, hogy az egy patkány feje, és ennek ellenére állítják, hogy egy kacsáé

– írta egy kínai blogger. Szerinte sokkal tisztább lenne csak beismerni az élelmiszer-biztonsági hibát, elbocsájtani a felelősöket és kifizetni a bírságot, mint hazudni a világnak. Hozzátette, hogy az emberek hülyének nézése a helyi szervekbe vetett bizalmat is erősen megingatja. 

Eközben a különböző kínai platformokat, mint például a Whatonweibo, elárasztották a kacsatestű patkányfejű állatok digitálisan szerkesztett képei:

Patkányfejet találtak egy kínai iskola ételében, a vezetőség állítja, hogy kacsa
Forrás: Manya Koetse / Twitter


Nyitókép: Manya Koetse / Twitter

#Külföld#kacsa#patkány#menza#iskola

Címlapról ajánljuk