Külföld

Hiába várta a bíróság hétfőn Harry herceget, hoppon maradt a bíró és az ügyvédek is

rtl.hurtl.hu

2023. június 5. 15:45

A bíró nem volt túl boldog. 

Hónapok óta zajlik Harry herceg pere egy brit lapkiadó ellen, amelyik magánnyomozót bérelt fel, hogy gyűjtsön információt a hercegről egy éjszakai klubban, valamint Harry állítása szerint feltörték a telefonját, hogy így jussanak privát információkhoz. 

Az ügy most ért abba a szakaszba, amikor Harryt faggatta volna a bíróság, ám a herceg nem jelent meg hétfőn a londoni legfelsőbb bíróságon 

– írja a Reuters.

Ügyvédje, David Sherborne elmondta a bírónak, Timothy Fancourtnak, hogy Harry vasárnap este Los Angelesből indult el, miután részt vett lánya, Lilibet második születésnapján, de hétfőn még nem tudott vallomást tenni. 

Sherborne a zsúfolásig megtelt tárgyalóteremben arról beszélt, hogy a herceg utazási és biztonsági intézkedései egy kicsit trükkösek. 

A bíró elmondta, hogy „meglepte” Harry távolmaradása, míg a kiadó ügyvédje, Andrew Green azzal vádolta Harry jogi csapatát, hogy csak vesztegetik a bíróság idejét. 

Green több mint egy napon át szeretné kihallgatni Harryt 33 cikk miatt, amelyek a herceg szerint jogtalanul megszerzett anyagon alapulnak.

Nyitókép: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni királyi bíróságra érkezik 2023. március 28-án. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

#Külföld#harry herceg#lehallgatás#mirror#bíróság#meghan markle#diana hercegnő#királyi család

Címlapról ajánljuk