Külföld

Meggyilkolta bérlőit, majd elbarikádozta magát egy kanadai háztulajdonos

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 9:55

Végül őt is lelőtték a rendőrök.

Meggyilkolta bérlőit egy 57 éves férfi Kanadában, majd elbarikádozta magát a házban, míg végül vele is végeztek a rendőrök – számolt be a CBC.

A tudósítás szerint egy 27 éves nő és egy 28 éves férfi Hamiltonban bérelt lakást, szombaton azonban vitába keveredtek, a nyomozók azt feltételezik, hogy az ingatlan állapota miatt. A jegyespárt a háztulajdonos menekülés közben lőtte le, ezután számos, engedéllyel tartott fegyverével együtt elbarikádozta magát.

A hatóságok telefonon keresztül hosszú ideig próbálták békés megadásra rábírni a férfit, este tíz körül azonban tűzharcba keveredett a rendőrökkel, melyben életét vesztette.

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozatok családtagjai megdöbbentek: „nem voltak bűnözők és nem folytattak olyan életmódot, ami ilyen esethez vezetne” – közölték. A szomszédok is értetlenül állnak az eset előtt, azt mondták: ez egy csendes városrész, ahol nem szokott semmi történni. Az egyik szomszéd szerint a lövöldöző férfi „nagyon csendes ember” volt, és ő is a házban élt barátnőjével.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#kanada#lövöldözés#gyilkosság

Címlapról ajánljuk