Külföld

Úgy érezte, megfullad és gyorsan ki akart szállni – ezért nyitotta ki a levegőben a repülőgép vészkijáratát az egyik utas

rtl.hurtl.hu

2023. május 27. 15:10

Pedig már nem sokat kellett volna kibírnia.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, a levegőben nyitotta ki egy repülőgép vészkijáratát az egyik utas az Asiana Airlines járatán. A 30-as éveiben járó férfi tettét azzal indokolta, hogy úgy érezte, megfullad, ezért gyorsan ki akart szállni – írja a Guardian

A repülőgép – amely 200 utast szállított – körülbelül 200 méterrel volt a föld felett ekkor és a Daegu nemzetközi repülőtér kifutópályája felé közeledett. 

A rendőrség közlése szerint a férfi a 30-as éveiben járt, a rendőröknek pedig a kihallgatáson azt mondta, hogy hatalmas stressz alatt van, ugyanis nemrég elvesztette a munkáját. 

„Úgy érezte, hogy a menetidő tovább tart, mint kellett volna, úgy érezte, megfullad az utastérben, ezért gyorsan ki akart szállni” – mondta a daegui rendőrség egyik nyomozója.


Az utasra akár 10 év börtönbüntetés is várhat a repülésbiztonsági törvények megsértése miatt. Egy közeli utas által készített videoklipben látható, ahogy a nyitott ajtón keresztül a tépi a szél a gépet, miközben néhány meglepetten kiabálnak. 

Egy másik videón látszik, hogy néhány utast erős széllökések sújtottak a levegőben. Néhányukat kórházba szállították légzési nehézségek miatt, de a közlekedési minisztérium szerint nem történt komolyabb sérülés vagy kár.

A közlekedési minisztérium egyik tisztviselője az AFP-nek elmondta, hogy ez volt „az első ilyen eset”, amelyről tudomásuk van a koreai légiközlekedés történetében.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#repülőgép#dél-korea#vészkijárat#leszállás

Címlapról ajánljuk