Külföld

Lezuhant egy helikopter Észak-Olaszországban árvízi mentés közben

rtl.hurtl.hu

2023. május 20. 15:13

Lezuhant egy helikopter szombaton az észak-olaszországi áradások miatt indított mentőakció során – közölte az olasz tűzoltóság.

A fedélzeten lévő mind a négy embert kórházba vitték, de csak az egyikük sérült meg. Az ANSA és az Adnkronos hírügynökség híradása szerint a helikopter személyzete elektromos vezetékek átvizsgálását végezte, amikor baleset érte.


Az Emilia-Romagnát sújtó árvizekben már legalább 14 ember vesztette életét. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egy nappal lerövidítette hirosimai látogatását, ahol a világ legfejlettebb ipari országait tömörítő G7 csúcstalálkozóján vett részt, hogy személyesen felügyelje az árvízi védekezést.

Mint a Híradó péntek este beszámolt róla, a halottak száma tovább növekedhet, mert még vannak eltűntek, így a mentőalakulatok folytatják a kutatást. Óráról órára nő a kitelepítettek száma. Olaszországban ötezer olyan ember van, akinek az otthonát teljesen tönkretette az áradás, amit az okozott, hogy másfél napon belül félévi csapadékmennyiség zúdult az elmúlt években inkább aszályos régióra, emiatt sok helyen földcsuszamlások keletkeztek. Már 15 ezer embert kellett kiköltöztetni otthonából. 


Nyitókép: Vigili del Fuoco/Twitter

#Külföld#helikopter#Baleset-bűnügy#olaszország#árvíz#áradás#lezuhant

Címlapról ajánljuk