Külföld

„Még a Kremlt sem tudjuk megtartani” – figyelmeztette Putyint a kedvenc terroristája

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 9:34

Igor Girkin, akit mostanában hadibloggernek szoktak nevezni, de valójában csak egy terrorista, arról híres, hogy Vlagyimir Putyin feltétlen híve, és eddig lelkesen támogatta az oroszok tömeggyilkos háborúját. 

„Hamarosan már a Kremlt sem fogjuk tudni megtartani. Már elnézést, de a Kremlt megtámadták (utalva ezzel, a feltehetően egyébként az oroszok által kivitelezett, úgynevezett hamis zászlós támadásra – a szerk.), és nem reagáltunk rá. Ha ez sem készteti az elnököt – aki a hadsereg főparancsnoka –, hogy ellássa alkotmányos feladatait, akkor miről beszélünk?” – ezeket a rendkívül éles szavakat Igor Girkin, Vlagyimir Putyin elnök feltétlen híve fogalmazta meg az Unian hírügynökség tudósítása szerint, amit az Index szúrt ki.

Girkin mostanában hadibloggerként tevékenykedik, valójában azonban egy elítélt terrorista. Ő szervezte meg a szakadár kelet-ukrajnai frontot, egy rövid ideig az egyik kamu „népköztársaság” minisztere is volt, és ő felelt a malajziai utasszállító szakadárok általi lelövéséért is.


Nyitókép: AP Photo / Pavel Golovkin, File

#Külföld#vlagyimir putyin#igor girkin#orosz-ukrán háború#terrorizmus#utasszállító

Címlapról ajánljuk