Külföld

Megtalálták a magyar pilóta lezuhant kisrepülőjét Szlovákiában

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 19:43

Nem élte túl a balesetet. 

Péntek délután helikopterek segítségével lelték meg azt a kisrepülőgépet, amelyet nagy erőkkel kerestek a szlovákiai Árvában. A repülőgép lezuhant, a magyar pilóta nem élte túl a balesetet – írja a parameter.sk.

Csütörtök este tűnt el egy magyar pilóta kisrepülője Szlovákia északi részén, a lengyel határ közelében. A gépet este több mint száz ember kereste, de mostanáig nem bukkantak a nyomára. A Szlovák Légügyi Hatóság este nyolc órakor jelezte a rendőrségnek, hogy a kisgép lezuhanhatott, a gép fedélzetén hatóság szerint csak a pilóta volt.

A helyi mentőszolgálat illetékese szerint nagyjából este fél hétkor Zázrivá térségében hallották a repülőt, amint kihagy a motorja. A gép Nagytapolcsányból indult, és a lengyel Bialsko Bialába tartott. 

A gépet egy hivatásos magyar pilóta vezette, aki már több mint 4500 repülési órát teljesített, eltűnése előtt a pilóta SOS-jelet küldött.

A hegyi mentőszolgálat drónokkal és hőkamerákkal kutatta át Okrúhlica-hegy környékét, a kutatásba pénteken már a lengyel hatóságok is beszálltak. A baleset feltételezett helyszínére küldték a belügyminisztérium helikopterét és egy katonai helikoptert Eperjesről, a kisrepülőgépet végül a Novoty melletti erdőben találták meg. Igor Janckulík, az árvai mentőszolgálat alelnöke a közösségi médiában közölte, hogy a magyar pilóta nem élte túl a balesetet.

Nyitókép: Facebook / Oravský záchranný systém - Orava Rescue System

#Külföld#szlovákia#eltűnt#kisrepülőgép#megtalálták#pilóta#baleset#meghalt

Címlapról ajánljuk