Külföld

Gyanús körülmények között, mentő jelenlétében távozott a fehérorosz elnök Putyin ünnepségéről

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 20:15

Aljakszandr Lukasenka még a reggelit sem várta meg, repült is haza.

Mentő kíséretében vitték el Aljakszandr Lukasenkát a Moszkvában tartott Győzelem napi ünnepségről, amelyet Vlagyimir Putyin szervezett a második világháborúban aratott győzelem évfordulójára. A diktátor még a külföldi tisztviselőknek tartott reggelit sem várta meg, máris repült haza.

A Meduza szerint Lukasenka a parádé végén nem volt hajlandó elsétálni az Ismeretlen Katona emlékművéhez Putyinnal, és a többi látogató elnökkel. Egy elektromos kocsival vitték el ehelyett a háromszáz méteres távon.

Az elnök reptérre vezető konvoját pedig egy mentőautó követte, amely lehetséges, hogy az elnököt szállította. Az orosz és a fehérorosz hatóságok eddig nem kommentálták Lukasenka korai távozását az országból. A parádéról készült képes riportunkat itt olvashatja el.

Nyitókép: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélés közben a Moszkva melletti vidéki elnöki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2023. február 17-én. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat.

#Külföld#lukasenka#fehéroroszország#győzelem napja#vlagyimir putyin#mentő

Címlapról ajánljuk