Külföld

Kiderült, hogy III. Károly kiket rúgna ki a családból a koronázás után

rtl.hurtl.hu

2023. május 4. 11:35

Ők már nem biztos, hogy a királyi család dolgozó tagjai lesznek.

Ahogy arról beszámoltunk, III. Károly a saját képére formálná a monarchiát azáltal, hogy búcsút mond a rongyrázó tradícióknak. Ennek kapcsán már lépéseket is tett: megváltoztatta a koronázási ceremónia dresszkódját, lecsökkentette az erkélyen megjelenő családtagok számát, valamint Meghan Markle-t sem vette fel a királyi család fizetési listájára.

Itt még nem áll meg, szeretné a királyi család dolgozó tagjainak számát a minimumra csökkenteni, így csak a közvetlen családtagjai tartoznának ebbe a szűk körbe. A királyi család egyik szakértője azt is elárulta, hogy kinek kell mennie Károly tervei alapján – írja a Daily Star

Azt talán nem is kell mondanom, hogy York hercege sosem dolgozhat már a királyi család nevében

– kezdte a szakértő, ugyanis András herceget pedofíliával vádolják, így érthető a leendő király döntése. Azt is elárulta, hogy a tervek szerint nemcsak a bátyja, de nővére Anna brit királyi hercegnő, valamint Wessex grófja és grófnője sem képviselheti ezután a királyi családot. A szakértő úgy véli, hogy ez nem lenne bölcs döntés, mert Anna hercegnő kivételesen sok munkát végez a királyi családban.

Szerintem Károly csak önmagát, a feleségét, két gyerekét és feleségeiket, és unokáit tartaná meg a királyi család dolgozó tagjaiként. Ez illeszkedik a többi európai királyi család sikeres gyakorlatához

– fejtette ki a szakértő.

Így tehát csak III. Károly, Kamilla leendő királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamint Harry herceg és Meghan Markle járhatna el a monarchia nevében. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Harry és Meghan már 2020-ban visszaléptek az uralkodói tevékenységtől.

Nyitókép: Yui Mok / WPA Pool / Getty Images

#Külföld#iii. károly#királyi család#koronázás#monarchia#terv

Címlapról ajánljuk