Külföld

Drogot próbált csempészni a pilótafülke rekeszében az American Airlines légitársaság szerelője

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 18:52

UV-festékkel buktatták le a hatóságok.

Akár 20 év börtönt is kaphat az American Airlines légitársaság szerelője, akit bűnösnek találtak, mert több mint 25 kilogramm kokaint rejtett el egy repülőgép pilótafülkéjének egyik rekeszében – tudósít a CBS News.

A 320 ezer dollár értékű drogot egy rutinellenőrzés során találták meg a hatóságok a New York-i John F. Kennedy repülőtéren. A kokaincsomagokat eltávolították a rekeszből és hamisítványokkal pótolták, amit speciális, UV-fényben világító festékkel fújtak be. Ezután megfigyelték a gépet, és arra lettek figyelmesek, hogy a szerelő, az 55 éves Paul Belloisi felment a gépre, és kinyitotta a rekeszt.

Amikor a szerelőt szembesítették, a kesztyűi világítottak az UV-lámpa alatt, ami azt jelezte, hogy hozzányúlt a csomagokhoz. Az is kiderült, hogy a férfinál üres szerszámosláda volt, és a kabátja bélésében is kivágások voltak, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy elférjenek benne a csomagok.

A hatóságok szerint az, hogy Belloisi ilyen jelentős mennyiségű drogot próbált külföldre csempészni, arra utal, hogy drogcsempészek „belső embere” volt, aki visszaélt a légitársaságnál betöltött pozíciójával.

Nyitókép: Szövetségi ügyész hivatala

#Külföld#repülőgép#szerelő#drogcsempész#drog#kokain#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk