„Öljétek meg őket!” – rendőrök meggyilkolására uszított az FBI ügynöke a Capitolium ostroma alattEgyike volt az ostromlóknak.
Külföld

„Öljétek meg őket!” – rendőrök meggyilkolására uszított az FBI ügynöke a Capitolium ostroma alatt

rtl.hurtl.hu

2023. május 3. 9:59

Egyike volt az ostromlóknak. 

Letartóztatták az Amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) egyik különleges ügynökét, aki részt vett az amerikai kongresszus épülete elleni ostromnak 2021. január hatodikán – írta a CNN, bírósági iratokra hivatkozva. Jared Wise több mint tíz éven át dolgozott az FBI-nál. Oregon államban tartóztatták le, és négy vádpontba indítottak eljárást ellene.

Wise a beszámoló szerint maga is betört az épületbe a tömeggel, ami az akarta megakadályozni, hogy Joe Biden elnökválasztási győzelmét hivatalosan is elismerjék. Majd rendőröket zaklatott, „náciknak” és „gestapónak” nevezve az épületet védő rendőröket.

Az ügyészség közlése szerint Wise arra bíztatta az ostromlókat, hogy támadjanak rá a rendőrökre, azt üvöltözve, hogy „öljétek meg őket”.

Az amerikai legfelsőbb ügyészség több mint ezer ember ellen emelt vádat a Capitolium elleni ostromban való részvétel miatt, köztük legalább négy rendőr ellen.


Nyitókép: AP Photo/Jose Luis Magana

#Külföld#capitolium ostroma#fbi-ügynök#letartóztatás

Címlapról ajánljuk