Külföld

Német közszolgálati tévé: Orbán Viktor ügyesen meglovagolta Ferenc pápa látogatását

rtl.hurtl.hu

2023. május 1. 10:03

A tudósítás szerint Orbán és Novák Katalin is sokat profitált a pápalátogatásból.

A német közszolgálati tévé, az ARD tudósítója szerint a magyar kormány most különösen örült a katolikus egyházfőnek. Orbán, aki sikeresen gyűjti be a voksokat a konzervatív családkép meglobogtatásával, Novák Katalinnal együtt örömmel hallgatta, hogy a pápa – ha röviden is, de – bírálta az úgynevezett gender kultúrát, idézi az ARD tudósítását a hvg.hu.

Az egyházfő egyértelműen elítélte az újra fellángoló nacionalizmust és a harcias infantilizmust. Wolfgang Vichtl szerint nem világos, hol van a közös nevező Budapest és a Vatikán között.

 A tudósító megjegyezte: a háború kezdete óta jó egymillió ukrán menekült érkezett magyar földre, de csupán pár tízezren maradtak. Őket az Orbán-kormány is szívesen fogadja, nem úgy, mint azokat, akik olyan válságövezetből keltek útra, mint Afganisztán, Irán, Irak vagy Dél-Szudán.

A tudósítás kiemeli: Ferenc pápa az utóbbiak képviselőivel is találkozott, de tisztában van vele, milyen korlátozó menedékpolitikát alkalmaz a magyar vezetés. 

Vichtl szerint Novák Katalin is kiaknázta a pápalátogatást, hiszen a köztársasági elnök megkegyelmezett Budaházy Györgynek,  akit többek között terrorizmusért, testi sértésért, politikusok otthonának felgyújtásáért hat éve ítéltek. (Budaházy útját a zsidózástól az elnöki kegyelemig ebben a cikkben mutattuk be.)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Külföld#ferenc pápa#orbán viktor#ard#német közsolgálati tévé#pápalátogatás

Címlapról ajánljuk