Külföld

Sokkolta az anyukát, hogy mit találtak egymillió fontos házában a konyha átépítésén dolgozó munkások

rtl.hurtl.hu

2023. április 28. 21:51

Alig egy évvel azután, hogy beköltözött. 

Nagy meglepetés ért egy brit nőt, amikor úgy döntött, kibővíti a konyhát wimbledoni házában, amit 14 hónappal korábban vásárolt meg egymillió fontért, azaz nagyjából 425 millió forintért. Az átalakítást végző munkások ugyanis a kert felásása közben csontokat találtak.

Mint kiderült, egy, az 1960-as években meggyilkolt férfi feldarabolt holttestének maradványait találták meg.

A nő az Evening Standard című lapnak elmondta, a munkások először azt hitték, hogy műcsontokat találtak, olyat, amit az orvostanhallgatók is használnak, de végül nyilvánvalóvá vált, hogy valódi csontokra bukkantak és értesítették a rendőrséget.

A 2017-ben talált csontokon elvégzett vizsgálatok alapján a brit rendőrség közölte, hogy a férfi halálát súlyos fejsérülés okozta, és gyilkosság áldozata lett. Az áldozatot feldarabolva temették el, valamikor a hatvanas évek elején. A mellett talált ruhákról állapította meg egy szakértő, hogy abból a korból származnak

A maradványokon elvégzett vizsgálat arra jutott, hogy az áldozat ázsiai származású volt, 35 és 55 év közötti, erőteljes testalkatú és nagyjából 170 centiméter magas, és feltehetően cukormentesen étkezett, mert fogain nem volt nyoma fogorvosi beavatkozásoknak. A hatóságok még egy 3D-s modellt is közzétettek arról, milyen lehetett az arca.

Egy rendőrnyomozó elmondta, hogy sikerült megtalálniuk mindenkit, aki korábban a házban élt, hozzátéve, hogy a házban a gyilkosság idején élt család DNS-e nem mutatott rokoni viszonyt a kertjükbe elásott holttestével.

Nyitókép: illusztráció. Fotó: unsplash

#Külföld#rejtély#holttest#kert#gyilkosság#london

Címlapról ajánljuk