Külföld

Moszkva szerint a Nyugat be fog avatkozni az orosz elnökválasztásba

rtl.hurtl.hu

2023. április 24. 21:13

Az orosz elnöki szóvivő újságíróknak arról beszélt, hogy a nyugati országok sokszoros beavatkozási kísérleteket terveznek a 2024-es oroszországi választásokra. 

A nyugati országok beavatkozási kísérleteket terveznek a 2024-es oroszországi elnökválasztásokra – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn.

Az MTI szerint Peszkov hozzátette, a választásokat megtartják, azonban szerinte „sokszorosára fognak nőni” a beavatkozási kísérletek. Vlagyimir Putyin orosz elnök februárban azt mondta, hogy a közelgő önkormányzati és elnökválasztásokat „szigorúan a törvények” és a „demokratikus eljárásoknak megfelelően” fogják megtartani.

A Kreml azt állítja, hogy a Nyugat Lengyelországban és a balti országokban működő központok és a külföldre szökött ellenzékiek segítségével akarja meghiúsítani a 2024-es választásokat.

Vlagyimir Putyin negyedik ciklusa a végéhez közeledik. Az orosz parlament két éve úgy módosította a választási törvényt, hogy Putyin újból tudjon pályázni az elnöki székre. Oroszországban az Ukrajna elleni agressziót továbbra is különleges katonai műveletnek nevezik.

Nyitókép: Gavriil Grigorov / MTI / AP / Szputnyik / Kreml

#Külföld#oroszország#vlagyimir putyin#választások#beavatkozás

Címlapról ajánljuk