Külföld

Véletlen rossz címre mentek ki a rendőrök, a saját udvarán öltek meg egy férfit

rtl.hurtl.hu

2023. április 16. 9:52

Többször is bocsánatot kértek az eset miatt.

A rendőrség közlése szerint a Farmingtoni Rendőrkapitányság tisztjei agyonlőttek egy férfit: az 52 éves Robert Dotson Új-Mexikó északnyugati részén, a saját otthonában vesztette életét. A rendőröket 11 óra 30 perckor értesítették, hogy családon belüli erőszak történhetett. A rendőrök rossz címre mentek, ezután történt a tragédia, írja a Geartape.

Steve Hebbe farmingtoni rendőrfőnök a Facebookon közzétett korábbi videonyilatkozatában elmondta, hogy megrendültek a férfi halála miatt és nagyon sajnálja a történteket.

Az Új-Mexikói Állami Rendőrség korábban kiadott közleménye szerint a rendőrök tévedésből az 5305 Valley View Avenue-t közelítették meg a tervezett 5308 Valley View Avenue helyett.

A rendőrök az ajtón kopogtattak, Dotson a nagy rendőri jelenlét miatt fegyverrel nyitott ajtót. Ebből az incidensből alakult ki lövöldözés, amely során a férfi megsérült, a sérüléseibe pedig belehalt. A lakásban tartózkodott a férfi felesége, a lánya, valamint két másik kiskorú is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány rendőr vonult ki a helyszínre, mint ahogy az sem, hogy meddig tartott a tűzharc. A helyszínre kivonuló rendőrök ellen nyomozást indítottak, a három meg nem nevezett tisztet fizetett, adminisztratív szabadságra küldték. 

Nyitókép: Pexels

#Külföld#rendőrség#usa#egyesült államok#gyilkosság

Címlapról ajánljuk