Külföld

Megint lesz svéd vodka Oroszországban, nagy a felzúdulás

rtl.hurtl.hu

2023. április 13. 14:54

Egy svéd politikus az „Absolut Putyin” jelzővel gúnyolja a vállalatot. 

Egy év bojkott után a svéd Absolut Company vodkagyártó újra szállíthat szeszesitalt Oroszországba, a döntés felháborodást váltott ki a svéd politikusok körében – írja a lengyel TVP World alapján a Portfolio.

A cég állítja, hogy az Oroszországba irányuló export újraindítása a helyi munkavállalók védelmét szolgálja, és biztosítja az ottani szervezet pénzügyi stabilitását. Karin Karlsbro svéd EP-képviselő felszólította a vodkagyártó cég vezérigazgatóját, hogy azonnal állítsa le az alkoholexportot.

A döntéssel a vállalat voltaképpen támogatja Oroszország Ukrajna elleni háborúját, és ellensúlyozza a nemzetközi szankciókat

– közölte a politikus.

De nem ő az egyetlen, aki a nálunk is népszerű Absolut vodkamárka bojkottjára szólította fel a vásárlókat. A közösségi médiában több svéd politikus, köztük Anders Ygeman volt svéd migrációs és menekültügyi miniszter is posztolt az ügyről.


A politikus Twitter-oldalán gúnyosan az „Absolut Putyin” jelzővel illette a vállalatot. Az Absolut Vodkát 1979 óta gyártják a dél-svédországi Ahusban, a vállalatot 2008-ban adták el a francia Pernod Ricard szeszesitalgyártónak.

Nyitókép: Xavi Lopez / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

#Külföld#vodka#gyártó#oroszország#export#svéd#politikus#ep-képviselő

Címlapról ajánljuk