Külföld

A királyi család személyzete azon viccelődött, hogy Harry herceg Meghan Markle túsza

rtl.hurtl.hu

2023. április 11. 21:56

Érkezik a királyi családról szóló legújabb kötet, ketyeg az újabb bomba.

Néhány napon belül megjelenik egy új könyv az új brit uralkodóról, de a veterán királyi tudósító, Robert Jobson nem csak Károly királyról írt a kötetben, hanem édesanyja haláláról és háborúskodó fiairól, Vilmos és Harry hercegről is – írja a Mirror

A könyv egyik legkomolyabb állítása, hogy a királynő halála előtti órákban a Harry által támasztott feltételezések „sokkolták” a királyi családot.

Sussex hercege véletlenül éppen az Egyesült Királyságban tartózkodott, hogy részt vegyen a WellChild Awards díjátadón, amikor az uralkodó hirtelen rosszul lett. Az idővel versenyezve felszállt egy repülőgépre, hogy a Balmoral-kastélyban az ágya mellett lehessen.

A királynő azonban meghalt, mielőtt Harry odaérhetett volna, hogy elbúcsúzzon tőle, és Jobson állítása szerint a herceg végül a BBC honlapjáról értesült az uralkodó haláláról.

A könyv szerint Harry úgy döntött, hogy nem repül Skóciába a bátyjával és a nagybátyjaival, miután nézeteltérésük támadt Meghan Markle miatt. Állítólag Harry ragaszkodott ahhoz, hogy Markle is elkísérhesse, de végül Károly közölte vele, hogy ő nem jöhet. Harry követelései állítólag „nem jöttek jól” a családnak.

A könyvben arról is szó esik, hogy Harry kirohanásai nagyon kifárasztották a néhai királynőt, aki úgy gondolta, hogy ő és Meghan „teljesen megőrültek”.

Az unokája, Harry iránt érzett „nagy szeretete” ellenére Jobson azt írja, hogy a királyi család egykori feje „belefáradt” a pár intézményt ért kritikáinak hallgatásába.

II. Erzsébet azt is gondolta, hogy Harryt „annyira felemésztette” a Meghan iránti szerelme, hogy az „elhomályosította az ítélőképességét” – teszi hozzá könyvében a királyi tudósító.

Egy másik bombasztikus állítás szerint Harry állítólag káromkodott az apjával egy pénz miatt kirobbant vita alatt. Miután többszöri pénzkövetelését sem teljesítették, Harry állítólag elvesztette az önuralmát és káromkodni kezdett. „Károly herceg egyszerűen nem fogadta Harry hívásait, miután fia szidalmazta őt, és többször is pénzt kért” – állítja Jobson.

Amikor a királynő megkérdezte Károlyt, hogy miért nem engedett, azt mondta neki, hogy ő nem egy bank

– tette hozzá. 

Jobson arról is ír, hogy a királyi személyzet azon viccelődött, hogy Harry „Meghan túsza”, és valószínűleg „Stockholm-szindrómában szenved” (amikor az áldozatokban érzelmek alakulnak ki a fogvatartóik iránt – a szerk.). 

Nyitókép: Karwai Tang / Getty Images

#Külföld#károly király#vilmos herceg#harry herceg#meghan markle#királyi család

Címlapról ajánljuk