Külföld

Kitálalt Putyinról a szökött százados: vákuumban, szeretőjével él, retteg a vírustól

rtl.hurtl.hu

2023. április 5. 13:59

Gleb Karakulov, az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSZO) egykori századosa szerint az orosz elnök nincsen rossz egészségi állapotban.

Külföldre szökött, és kitálalt Vlagyimir Putyin orosz elnökről Gleb Karakulov, az orosz Szövetségi Védelmi Szolgálat (FSZO) egykori századosa, aki a korrupciós ügyeket és jogsértéseket vizsgáló és feltáró Dossier Center nevű civil szervezetnek adott a Szabad Európa orosz nyelvű szolgálata által ismertetett interjút, amelyet a Népszava szemlézett. Karakulov egyebek mellett Putyin Gelendzsikben található palotájáról, az elnök egészségi állapotáról.

A tisztnek két éve volt hátra a nyugdíjazásig, ám az Ukrajna elleni orosz invázió tavaly februári kezdetét követően úgy döntött, hogy elhagyja a szolgálatot. Mint mondta, nem tudott volna nyugodt lelkiismerettel tovább dolgozni egy ilyen elnöknél, akit háborús bűnösnek tart.

Az FSZO egykori századosa elárulta, hogy Putyin nem használ se mobilt, se internetet, az információkat attól a nagyon kevés bizalmasától kapja, akik közvetlen kapcsolatban lehetnek vele.

„Egyfajta információs vákuumban él” – mondta Karakulov. Azonban az orosz elnök szokott TV-t nézni. Igaz, ha úton van, és éppen megszáll valahol, ott feltétlenül kell, hogy legyenek orosz televíziós csatornák (elsősorban a Rosszija TV-csatorna). Karakulov azonban hozzátette, az orosz elnök 2020 óta nagyon elszigetelte, egyfajta információs „karanténba” helyezte magát, valóságérzékelése eltorzult. A koronavírustól legendásan félő Putyin a járvány kezdetét követően elszigetelte magát, és továbbra is tartja magát ehhez az elzárkózódáshoz. 

A Putyin egészségi állapotára vonatkozó számos szóbeszéddel szemben Karakulov azt állítja: az orosz elnök valószínűleg jobb állapotban van sok vele egyidős emberhez képest, és minden évben orvosi vizsgálatoknak veti alá magát.

Karakulov elmondása szerint közvetve, de biztosan meg tudja erősíteni, hogy Putyin együtt él állítólagos szeretőjével, a korábbi sportoló Alina Kabajevával.

Ezt is ajánljuk:
Aranyszékek, fatemplom, elképzelhetetlen pompa – fotókkal leplezték le Putyin szeretőjének birtokát

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#vlagyimir putyin#alina kabajeva

Címlapról ajánljuk