Külföld

Aranyszékek, fatemplom, elképzelhetetlen pompa – fotókkal leplezték le Putyin szeretőjének birtokát

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 20:42

Fából készült dácsát húztak fel Alina Kabajevának Moszkvától 400 kilométerre.

Képeket közölt a Proekt oknyomozó hírportál arról a helyről, ahol Alina Kabajeva, a ritmikus gimnasztika olimpiai bajnoka lakik. Mindez még nem is lenne túl érdekes, de Kabajeva az erős gyanú szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök szeretője, és a dácsa, amit felhúztak neki, tömve van arannyal.


A hvg.hu szerint a birtok kb. 400 kilométerre van Moszkvától, az építése 2021-ben fejeződött be, a dácsa fából készült, tőle nem messze egy fatemplomot is felhúztak.

A képek szerint szereti a nő szereti a fényűzést, és legfőképpen az aranyat. Az egyik fotón látható székek is abból vannak a leírás szerint, bár küllemre inkább aranyozott fának tűnnek.

Kabajeva 2001 és 2014 között politikai szerepet is vállalt, tagja volt például az Egységes Oroszország Párt Legfelsőbb Tanácsának, és beválasztották az orosz országgyűlés, a duma tagjai közé is. 2014 óta a Nemzeti Médiacsoport igazgatótanácsának, 2016 óta pedig a Szport-Expressz nevű sportnapilap igazgatótanácsának elnöke. 2020-ban kiszivárgott adóbevallása szerint 2018-ban 785 millió rubelt keresett, amikor az orosz átlagfizetés havi ötvenezer rubel körül alakult.

2008-ban a Moszkovszkij Korreszpondent című orosz lap arról írt, hogy Putyin elvált feleségétől, és Kabajevát akarja feleségül venni. A Kreml cáfolta a történetet, a cikket lehozó újságot pedig bezárták.

Ajánlat: Monacói luxuslakás, svájci hegyi lak, szibériai bunker – így élnek Putyin állítólagos gyerekei

Nyitókép: Az aranyszékek. Fotó: Youtube.

#Külföld#vlagyimir putyin#alina kabajeva#oroszország#dácsa#villa#aranyszék

Címlapról ajánljuk