Külföld

Megvan a DNS-teszt eredménye: kiderült, hogy a lengyel nő-e Madeleine McCann

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 8:25

A brit kislány nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából.

A magát Madeleine McCannnek valló lengyel nő nem az eltűnt brit gyermek,

derült ki a DNS-eredményekből a Daily Star cikke szerint. 

Julia Wendell fáradhatatlanul kampányolt azért, hogy kiderüljön valódi személyazonossága. Azt állította: ő lehet Madeleine McCann. Ennek ugazolására három DNS- és egy genetikai teszten vett részt, eredményük április 4-én lett nyilvános. A nő magánnyomozója szerint Julia Wendell 100 százalékosan Lengyelországból származik. 

Egy kis százalékban litván és orosz, de a teszteredmények azt mutatják, hogy lengyel

– mondta Dr. Fia Johansson.

Madeleine McCann brit kislány nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Tavaly hivatalosan is meggyanúsította a portugál rendőrség a német Christian Brücknert a kislány eltűnése ügyében. A börtönben ülő férfi ellen nem emeltek vádat, de mivel az ügy rövidesen elévülne, a hatóságok lépéskényszerben voltak. Brückner évek óta tagadja, hogy köze lenne a kislány eltűnéséhez:


Wendell korábban azt is állította: olyan koponyatörést szenvedett, amely kitörölte a gyermekkori emlékezetének egy részét.

#Külföld#madeleine mccann#dns-teszt#eltűnt személy

Címlapról ajánljuk