Külföld

40 millió dolláros kártérítést kér a tanárnő, akit egy hatéves gyermek lőtt le az iskolában

rtl.hurtl.hu

2023. április 4. 10:47

A jelenleg is lábadozó tanárnő kártérítést követel maradandó testi sérülésekért, fizikai és lelki fájdalmakért, elmaradt jövedelemért és egyéb károkért is.

40 millió dolláros (kb. 13,8 milliárd forintos) pert indított az iskola vezetői ellen az a virginiai tanárnő, akit januárban egy hatéves gyermek lőtt le. A sértett szerint a tantestület súlyos gondatlanság miatt nem vette észre „a figyelmeztető jeleket” – írja a BBC.

A 25 éves Abby Zwernerre január elején szándékosan lőtt rá egy diákja az iskolában. februárban akarta beperelni a Newport News-i iskolai körzetet állítólagos gondatlanság miatt. A keresetlevélben vázolták azokat az állításokat, amelyek szerint a gyermeknek korábban magatartási problémái voltak az iskolában, többek között szidalmazta a személyzetet és a tanárokat, az övével próbált megverni diákokat, és fojtogatott egy tanárt.

A tanárnő most kártérítést követel maradandó testi sérülésekért, fizikai és lelki fájdalmakért, elmaradt jövedelemért és egyéb károkért is.

A lövöldözés hetében a fiú állítólag „lecsapta” a pedagógus telefonját, és összetörte azt. A fiút egy napra felfüggesztették, majd január 6-án, visszatérése alkalmával rálőtt Zwernerre. A rendőrség a lövöldözést szándékosnak minősítette, azonban a fiú és családja ellen nem emeltek vádat. 

A hétfőn benyújtott friss kereset szerint az alperesek tudták, hogy a gyermek korábban is viselkedett erőszakosan.

A nyomozók szerint a gyermek édesanyja legálisan vásárolt lőfegyverét vette el, majd tudta nélkül vitte be az iskolába.

A Newport News-i iskola vezetősége nem kommentálta azonnal a hírt. Zwerner ügyvédjei szerint az iskola vezetőit háromszor is figyelmeztették a lövöldözés napján arra, hogy a fiúnál fegyver lehet. Az eset után menesztették az intézményvezetőt, az igazgatóhelyettes pedig lemondott.

Nyitókép: Newport News Daily Press/Tribune News Service via Getty Images

#Külföld#iskolai lövöldözés#virginia#hatéves kisfiú#tanárnő#lelőtte#iskola#per

Címlapról ajánljuk