Szándékosan lőhetett a tanárára a hatéves amerikai iskolásAz első osztályos diák az egyik tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert.
Külföld

Szándékosan lőhetett a tanárára a hatéves amerikai iskolás

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 6:00

Az első osztályos diák az egyik tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert.

Szándékosan lőtt tanárára a hatéves diák múlt pénteken egy tanórán Virginiában, írja az MTI a Virginia állambeli Newport News rendőrfönökének nyilatkozata alapján. Steve Drew elmondta, nem véletlen balesetről van szó, hanem az első osztályos diák a tanórán egy hátizsákból vette elő a fegyvert, majd rálőtt a tanárára.

A tanárnőt, Abby Zwernert kórházban ápolják, állapota stabil, a gyerekek közül senki nem sérült meg.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a fegyvert legálisan vásárolta a kisdiák édesanyja és tartotta otthonukban, ahonnan a gyerek bevitte az iskolába. Az is elhangzott, hogy a gyereket fizikai erővel kellett megfékeznie egy iskolai alkalmazottnak, majd a rendőrség őrizetbe vette.

Az eset közvetlen előzményeiről a nyomozás érdekében a hatóság nem adott tájékoztatást. Arról sem adtak információt, hogy a hatéves tettest jelenleg hol tartják.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy az életkora miatt a bíróság nem kezelheti felnőttként, és, ha elítélik, még ahhoz is túl kicsi, hogy fiatalkorúak börtönében, javítóintézetben töltse le a büntetést. Az iskola vezetője közölte, hogy az intézmény, a Richneck Általános Iskola egész héten zárva tart.

A tanárnő felépüléséért hétfő este gyertyás virrasztást tartottak. Newport News egy 186 ezres város Virginia állam keleti részén.

 

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Külföld#usa#fegyver#virginia#lövés

Címlapról ajánljuk