Külföld

Ferenc pápa hamarosan elhagyhatja a kórházat

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 13:44

Ferenc pápát várhatóan szombaton hazaengedik a kórházból. A katolikus egyházfő állítólag alig várja, hogy a hétvégére jobban legyen, és ott tudjon lenni a virágvasárnapi misén.

Ferenc pápát várhatóan szombaton hazaengedik a kórházból – számolt be a hírről a BBC a Vatikán közleménye alapján.

Péntek reggel végezték el az utolsó vizsgálatokat, melyek eredményétől függ, kiengedik-e a katolikus egyházfőt. Mint azt az rtl.hu is megírta, szerdán előre tervezett kivizsgálásra kórházba vitték, de váratlanul bent is tartották a katolikus egyházfőt.

A kezdeti találgatásokra reagálva a Vatikán azt közölte, hogy a katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelik a Gemelli-klinikán, és pár napig egészen biztosan ott is marad. A Vatikán leszögezte, hogy a pápa nem covidos, és nem erősítette meg azokat az olasz sajtóhíreket, amik szerint a Szentatyát szívproblémák miatt vizsgálják.

Később hörghurutot diagnosztizáltak Ferenc pápánál, de a Vatikán szerint a szervezete jól reagált az antibiotikumokra.

A közlemény szerint csütörtök este pizzát vacsorázott, péntek reggel a reggeli után pedig újságokat olvasott, valamint munkába is állt. Egyelőre nem tudni, a katolikus egyház feje részt tud-e venni a húsvét előtti időszak már betervezett programjain, az is bizonytalan, hogy ott lesz-e az április 2-i virágvasárnapi misén.

A pápa állítólag alig várja, hogy a hétvégi misére elhagyhassa a kórházat.

A pápa április 28-30 között tartózkodik a tervek szerint Magyarországon, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya korábban azt közölte, a pápa betegsége nem befolyásolja az utat. Érkezése napján, pénteken meglátogatja Novák Katalin köztársasági elnököt, találkozik Orbán Viktorral a karmelita kolostorban, ahol beszédet is mond.

Nyitókép: Andrew Medichini / MTI / AP

#Külföld#ferenc pápa#kórház#katolikus egyházfő#betegség#vatikán

Címlapról ajánljuk