Külföld

Kiderült, miért került Ferenc pápa kórházba

rtl.hurtl.hu

2023. március 29. 18:05

Légúti fertőzés miatt vonult kórházba a katolikus egyházfő, az éjszakát a Vatikántól nem messze található Gemelli-klinikán tölti. Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal küzd.

Légúti fertőzés miatt kellett kórházba szállítani Ferenc pápát, a Vatikán közleménye szerint „néhány napot” kell töltenie a római klinikán – írja a BBC.

A pápa az elmúlt napokban légzési nehézségekkel küzdött, de a koronavírust nem kapta el.

– közölte a Vatikán.

Hozzáteszik, pár napos kórházi kezelésre lesz szüksége. A katolikus egyházfőt meghatotta a sok támogató üzenet és imádság, és nagyon hálás, hogy ennyien aggódnak érte. A 86 éves Ferenc pápát az év legsűrűbb időszakában érte a hirtelen betegség, a húsvét hétvége előtt számos eseményen, istentiszteleten akart részt venni.

A vatikáni szóvivő korábban azt mondta, hogy előzetesen tervezett orvosi vizsgálatok céljából  szállították kórházba Ferenc pápát. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.

A 86 éves egyházfőt a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-klinikára szállították, ahol 2021-ben vastagbélszűkület miatt is műtötték.

Ferenc pápa több mint egy éve térdproblémákkal küzd, és bár emiatt többször jelent meg kerekesszékben a nyilvánosság előtt, mind ez idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az elutasítást azzal indokolta, hogy szervezete nem reagált jól az altatásra a korábbi műtét idején. 

A pápa december elmondta, hogy már előkészítette lemondólevelét arra az esetre, ha egészségügyi okok miatt többé nem lenne képes ellátni feladatait. Ferenc pápa április 28. és április 30. között a tervek szerint Magyarországra látogat.

Nyitókép: Ferenc pápa – Fotó: MTI/EPA/Vatikáni Média

#Külföld#ferenc pápa#vatikán#kórház#vizsgálat#róma#betegség

Címlapról ajánljuk