Külföld

Donald Trump százmilliókat kaszált azon, hogy Soros Györgytől és a letartóztatásától retteg

Mohos MátéMohos Máté

2023. március 23. 14:04

Börtön lesz ebből, Fehér Ház, vagy egyik sem?

Elég jól keres Donald Trump azon, hogy kilátásba helyezte: lehetséges, hogy letartóztatják, és bíróság elé állítják New Yorkban, írja a Fox News. A konzervatív csatorna megtudta, hogy mióta megtette ezt a bejelentést a volt elnök – szombaton – már több mint 1,5 millió dollárt adományoztak neki hívei.

Trump szombaton azt írta a maga által indított közösségi platformra: „MOST ILLEGÁLISAN KISZIVÁRGOTT ANYAGOK MUTATJÁK, HOGY A KORRUPT ÉS POLITIZÁLÓ MANHATTANI KERÜLETI ÜGYÉSZSÉG, AMELY ENGEDTE, HOGY REKORDOT DÖNTSÖN AZ ERŐSZAKOS BŰNÖZÉS, ÉS AMINEK A VEZETŐJÉT SOROS GYÖRGY PÉNZELI NEM TUDOTT BEBIZONYÍTANI SEMMI BŰNTÉNYT, DE EGY ÖREG ÉS (TÖBB MÁS ÜGYÉSZ ÁLTAL) MEGCÁFOLT TÜNDÉRMESE ALAPJÁN JÖVŐ KEDDEN LE FOGJÁK TARTÓZTATNI A VEZETŐ REPUBLIKÁNUS JELÖLTET, ÉS AZ USA VOLT ELNÖKÉT. TILTAKOZZ, VEGYÜK VISSZA A HAZÁNKAT!”

Akkor most fordítsuk le a fenti posztot Trump-nyelvről: az elnök arról beszél, hogy bíróság elé kerülhet, amiért állítólag 2016-ban lefizette Stormy Daniels pornószínésznőt, hogy ne beszéljen korábbi viszonyukról. 

A szombati poszt kikerülése után Trump kampánya szinte rögtön adománykérő emailekkel kezdte bombázni a volt elnök híveit, amelyben már arról írtak, hogy ha megtörténik a letartóztatás, akkor az USA véglegesen egy „harmadik világbéli rémuralommá” fog válni. Steve Benen, az MSNBC szerzője így írta le a mostani helyzetet: 

Trump elég nagy hatással tud lenni a követőire, ezért a grift folytatódik.

Korábban arról számoltunk be: Trump tanácsadói szerint a volt elnök bilincsben akar megjelenni és jelenetet akar rendezni a bíróságon, ha letartóztatják a 130 ezer dolláros vesztegetés miatt. A volt elnök úgy érvelt a bilincses műsor mellett, hogy úgyis be kell mennie a bíróságra, ahol a hatóságok ujjlenyomatot fognak tőle venni és le is fogják fényképezni, akár showt is csinálhat az egészből. Az ügy egyébként történelmi jelentőségű lehet: Donald Trump lehet az USA első elnöke, aki ellen büntetőeljárásban vádat emelnek.

Nyitókép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#donald trump#soros györgy#manhattan#letartóztatás#adomány

Címlapról ajánljuk