Külföld

Trump arról kiabál saját közösségi oldalán, hogy a jövő héten le fogják tartóztatni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 18. 13:09

A volt elnök CAPS LOCK-kal szólítja fel követőit tiltakozó akcióra az ő állítólagos letartóztatása miatt. Közben a YouTube is feloldotta a volt elnök letiltott fiókját.

Bő két évvel a Capitolium ostroma után a YouTube visszaállította Donald Trump fiókját, írja a BBC. A lépésre azután került sor, hogy a volt amerikai elnök tavaly ősszel visszakapta Twitteren, majd nemrég Facebookon is a közösségi médiás oldalait.

A választási vereségét soha el nem fogadó Donald Trumpot 2021 januárjában tiltották le a YouTube-ról, mert csatornája megszegte az erőszakra való felbujtással kapcsolatos szabályokat.

A Google tulajdonában lévő YouTube pénteken közölte, hogy Donald J. Trump új tartalmat tölthet fel csatornájára, de továbbra is be kell tartania a közösségi oldal szabályait.

Annak ellenére, hogy mindhárom nagy közösségi platformra visszaengedték, Trump nem posztolt még egyikre sem, továbbra is saját, Truth (Igazság) nevű közösségi oldalán kommunikál híveivel. 

Legutóbbi két, csupa nagybetűvel írt (ami az interneten a kiabálásnak felel meg) posztja például arról szól, hogy kedden várhatóan letartóztatják New Yorkban az üzleti ügyeit firtató korrupt, Demokrata párti manhattani ügyészek, ezért tiltakozó akcióra szólítja fel követőit. 


Nyitókép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#donald trump#egyesült államok#letiltás#youtube

Címlapról ajánljuk