Külföld

Bilincsben akar grasszálni Donald Trump a bíróságon, ahol a pornószínésznős ügyét tárgyalják

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 16:13

Donald Trump történelmet írhat, ő lehet az első olyan elnök, aki ellen büntetőeljárásban vádat emelnek. 

Bilincsben akar megjelenni és jelenetet akar rendezni Donald Trump  a bíróságon – közölték a volt amerikai elnök tanácsadói a Guardian cikke szerint.

A manhatteni bíróságon arról fognak dönteni, hogy vádat emeljenek-e Trump ellen, mert 2016-os elnökválasztási kampány idején egy cégen keresztül 130 ezer dollárt fizetett egy Stormy Daniels nevű pornószínésznőnek, hogy ne beszéljen korábbi viszonyukról.

A volt elnök úgy érvelt a bilincses műsor mellett, hogy úgyis be kell mennie a bíróságra, ahol a hatóságok ujjlenyomatot fognak tőle venni és le is fogják fényképezni, akár showt is csinálhat az egészből.

Az ügy leginkább 130 ezer dollárról szól, amelyet Trump a kampány utolsó napjaiban fizetett ki Danielsnek akkori ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül. Trump később 35 ezer dolláros csekkekkel adta oda a pénzt Cohennek, amit az ügyvéd jogi költségként könyvelt el.

Egyelőre nem világos, hogy az ügyész miért emelhet vádat. Trump jogászai úgy vélik, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv az üzleti nyilvántartások hamisítása, amelyhez egy esetleg adócsalás párosul, mivel Trump nem fizetett adót a kifizetések után.

Az ügy egyébként történelmi jelentőségű lehet: Donald Trump lehet az USA első elnöke, aki ellen büntetőeljárásban vádat emelnek.

Nyitókép: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond Tim Michaels wisconsini republikánus kormányzó, Ron Johnson szenátor és Derrick Van Orden képviselőjelölt kampányrendezvényén a Wisconsin állambeli Waukeshában 2022. augusztus 5-én. Fotó: MTI/EPA/Tannen Maury.

#Külföld#donald trump#bilincs#Stormy Daniels#pornósztár#színésznő#kampány#lefizetés

Címlapról ajánljuk