Teljesítményfelmérés közben összeesett, majd meghalt a brit hadseregbe jelentkező férfiOlyan súlyos betegségben szenvedett, ami elsősorban afrikai származású emberekre jellemző.
Külföld

Teljesítményfelmérés közben összeesett, majd meghalt a brit hadseregbe jelentkező férfi

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 10:40

Olyan súlyos betegségben szenvedett, ami elsősorban afrikai származású emberekre jellemző.

Teljesítményfelmérés közben halt meg egy harmincéves férfi, aki a brit hadseregben akart szolgálni – írja a Sun. Az eset még 2019-ben történt, az elhunyt férfi özvegye azonban pert indított.

A malawi születésű Youngson Nkhoma egy 2019 novemberi toborzáson adta be jelentkezését, családja szerint nagyon lelkes volt, és örült, amikor behívták, hogy vegyen részt egy kiválasztási eljáráson. Ám amikor azt mérték fel, hogy mennyi idő alatt tud lefutni két kilométert, a célvonal előtt 200 méterrel összeesett. Azonnal kórházba vitték, ahol aznap életét vesztette.

A halottvizsgálat szerint a férfi sarlósejtes betegségben szenvedett, ami elsősorban afrikai származású embereknél fordul elő. A beteg véráramába – például a szervezet megerőltetése esetén – rendellenes vörösvérsejtek kerülhetnek, ami érelzáródáshoz vezet.

A brit hadsereg már korábban is vizsgált hasonló eseteket, amelyek közül nem mind végződött halállal. Youngson Nkhoma esetét követően rutinszerű vérvizsgálatot vezettek be a jelentkezőknek. A férfi özvegye szerint ugyanakkor a hadsereg és a kiválasztásban közreműködő cég gondatlansága okozta férje halálát, ezért 200 ezer font kártérítésért perel.

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

#Külföld#egyesült királyság#hadsereg#toborzás#betegség#halál

Címlapról ajánljuk