Külföld

Betiltanák Floridában, hogy a menstruációról beszéljenek kisiskolásoknak

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 6:23

A republikánus javaslatból könnyen következhet, hogy a kislányok előbb menstruálnak majd, minthogy megtudhatnák, mi történik velük ilyenkor.

A floridai törvényhozás betiltaná, hogy általános iskolai diákoknak a menstruációról beszéljenek – írja az AP hírügynökség.

A republikánus Stan McClain által előterjesztett törvény értelmében az állami iskolákban csak hatodiktól tizenkettedik osztályig kerülhetnének szóba az emberi szexualitást, nemi úton terjedő betegségeket érintő és ezekhez kapcsolódó témák. McClain egy bizottsági ülésen megerősítette, hogy a menstruáció is ezek közé tartozik.

„Tehát ha a kislányok már ötödik vagy negyedik osztályban menstruálnak, megtiltják, hogy beszéljenek róla?” – kérdezte a demokrata Ashley Gantt, aki korábban iskolában tanított és felhívta a figyelmet arra, hogy már tízéves kislányok is menstruálhatnak. McClain igennel felelt.

A republikánus javaslatot a floridai képviselőház illetékes albizottsága 13 szavazattal, öt ellenében támogatta. A törvényjavaslat a szülők számára beleszólást adna, hogy milyen könyvekből taníthassák gyereküket az iskolában, és azt is megkövetelné az iskoláktól, hogy azt tanítsák, hogy egy ember nemi identitása a születésekor, biológiai alapon dől el.

Korábban a New York Times arról írt, hogy Florida egyre inkább Magyarországra hasonlít, amennyiben Ron DeSantis kormányzó – a republikánusok várható elnökjelölt-aspiránsa – az Orbán Viktortól tanult politikai leckéket ülteti át a gyakorlatba.

Nyitókép: Stan McClain – floridahousegop.com

#Külföld#florida#menstruáció#kultúrharc#oktatás

Címlapról ajánljuk