Külföld

Bécsben Szíriához köthető létesítményeket fenyegeti terrortámadás veszélye

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 13:30

Közölték: a fenyegetettségi szint továbbra is magas.

Elsősorban Szíriához köthető létesítményeket fenyegeti terrortámadás veszélye Bécsben, írja az MTI a Reuters közlése alapján. Szerdán az osztrák rendőrség hírszerzési forrásokra hivatkozva arra figyelmeztetett, hogy iszlamista terrortámadások érhetnek templomokat és más imahelyeket a fővárosban, ezt az rtl.hu is megírta.

Csütörtökön a hírszerzési értesülések új összegzése alapján azt közölték, hogy a figyelmeztetés kifejezetten a szíriai polgárháború kirobbanásának évfordulójával van összefüggésben, és elsősorban szíriai létesítményeket érint. A rendőrség a Twitteren azt is jelezte, hogy a szerdán nyilvánosságra hozott fenyegetettségi szint továbbra is magas, és az elővigyázatosságból bevezetett intézkedések érvényben maradnak. A hatóságok kapcsolatban állnak az érintett létesítmények képviselőivel.


A szerdai hatósági figyelmeztetés ellenére a bécsi templomok és imaházak nyitva maradtak a hívek és a látogatók előtt. Fokozták a járőröző rendőrök számát, megerősítették több épület köztük templomok körül a biztonsági jelenlétet, de semmilyen szokatlan incidensről nem érkezett jelentés.

Nyitókép: illusztráció / Pixabay

#Külföld#ausztria#bécs#szíria#szír#épület#imaház#terrortámadás#veszély

Címlapról ajánljuk