Külföld

Egy magyar nő panaszt tett, miután kitiltották az autósokat egy határ menti osztrák faluból

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 12:12

A panaszos szerint hátrányos helyzetbe kerülnek az ingázó magyarok.

Mint arról az autószektor.hu beszámolt, az osztrák-magyar határ közelében fekvő Somfalva autóval immár megközelíthetetlen Magyarország felől. 

A határra vezető egyetlen utat gyalogos zónává alakítják, később is csak külön engedéllyel, a somfalviak és a szomszédos ágfalviak hajthatnak át rajta autóval. Az engedély két évre 160 euróba kerül majd, ami a somfalvi kereskedőknél levásárolható lesz. A cél az ingázók kiszorítása a falu útjairól, írha a portál.

„Egy magyar nő hivatalos panaszt emelt a schattendorfi/somfalvi határnál épülő gyalogos zóna ellen. Erről tájékoztatta levélben az ombudsmani hivatal a falu polgármesterét. Az SPÖ-s Thomas Hoffmann-nak nyilatkozatot kell tennie az ügyben” – írja a portál a volksgruppen.ORF.at híre alapján.

Mint írják, a panaszos, aki maga is a magyarországi ingázók közé tartozik, azt kifogásolja, hogy csak a somfalvi és ágfalvi lakosok kérhetnek áthajtási engedélyt. Velük szemben hátrányos helyzetbe kerülnek azok a magyarok, akik naponta dolgozni járnak Ausztriába.

Nyitókép (illiusztráció): Wikipedia

#Külföld#ausztria#tiltás#autó

Címlapról ajánljuk