Külföld

Elon Musk kirúgott egy izomsorvadásos férfit, aki azzal a feltétellel adta el cégét a Twitternek, hogy tovább foglalkoztatják

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 13:54

A világ leggazdagabb embere még meg is alázta Holli Thorleifssont, aki a megállapodással biztosította volna, hogy a családja megéljen akkor is, amikor már nem tud tovább dolgozni.

Kirúgtak a Twittertől egy izomsorvadással járó betegségben szenvedő férfit, aki két éve – még azelőtt, hogy Elon Muské lett volna a Twitter – azzal a feltétellel adta el saját cégét a vállalatnak, hogy tovább foglalkoztatják.

A 45 éves Halli Thorleifsson többek közt betegsége miatt döntött a cégeladás mellett, de – mint a BBC-nek mondta – úgy érezte, hogy még van néhány jó éve, és azzal, hogy tovább dolgozik a Twitter alkalmazottjaként, azokra az évekre készítette volna fel magát és családját, amikor már nem tud aktív lenni.

A férfi, aki terméktervezésért felelős vezető pozícióban volt, kilenc napja vette észre, hogy nem tud belépni munkahelyi fiókjába. A cég HR osztályához fordult, de nem tudták neki megmondani, hogy a Twitter alkalmazottja-e még. Végső elkeseredésében a Twitteren írt egy nyilvános bejegyzést a cég tulajdonosának címezve, és miután sok reakció érkezett rá, Elon Musk válaszolt.

Hosszabb üzenetváltás bontakozott ki közöttük, amelyben Musk megkérdezte Thorleifssont, hogy milyen munkát végzett. A férfi listát is írt arról, hogy milyen dolgokat vitt véghez a cégnél, de a beszélgetés azzal ért véget, hogy Musk két nevetős emojit posztolt. Nem sokkal ezután a Twitter HR részlege közölte a férfival, hogy ki van rúgva.

Musk még bele is rúgott a férfiba, közölve, hogy Thorleifsson egyébként tehetős, és nem végzett valós munkát arra hivatkozva, hogy fogyatékossága van és nem tud gépelni, mégis a Twitteren kelti a feszültséget. „Nem mondhatnám, hogy sokra tartom ezt” – jelentette ki Musk.

Thorleifsson ugyanakkor közölte: a cége eladásakor kötött megállapodás egyfajta nyugdíjalap volt számára, és nehéz elfogadnia, hogy a világ leggazdagabb embere nem tartja tiszteletben a szerződéseket.

Elon Musk korábban azt a Twitter-dolgozót is kirúgta, aki az irodában aludt, hogy teljesíteni tudja a szoros határidőket.

Nyitókép: Marlena Sloss/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#elon musk#kirúgás#twitter#izomsorvadás

Címlapról ajánljuk